събота, 31 май 2014 г.

Манерка MFH

Всеизвестен факт е, че хората могат да оцелеят изключително кратко време без вода и същата е сред основните приоритети в ситуация на оцеляване наред с храната, огъня и подслона. Водата макар да е навсякъде около нас далеч не винаги е годна за пиене или пък просто има такива участъци от местността, в които тя не се среща. Тогава възниква проблемът със запасеността на индивида с необходимото му количество от живителната течност до откриването на следващ източник, който да я осигури. Един сравнително традиционен метод за пренос и съхранение на вода са манерките, във всевъзможните им вариации. В днешното ревю ще представя една манерка производство на жълтите братя от MFH, и както ще разберете по-надолу в изложението ще се опитам да Ви предпазя от грешката да си я закупите. Макар, че цената и на дребно в магазините е около 10-12 лева, това са пари, които можете спокойно да си спестите или да инвестирате в някоя по-качествена алтернатива.

Та така не помня вече как станах обладател на еднолитровата манерка на MFH и даже съм я разнасял няколко пъти на кръста, колкото да разбера, че това е най-глупавото, което нормален човек може да прави с този аксесоар. След това всеки път, когато съм решавал да я нося е била в раницата, но след няколко пъти носене на вода установих, че същата само за няколко часа добива много гаден пластмасов вкус и същата беше заменена от две половинлитрови шишета от минарелна вода, които освен, че поотделно са по-леки и могат да се носят в джобовете на панталоните. Както се вижда от снимката става въпрос за комплект от манерка от някаква гадна зелена пластмаса и калъф с някаква изолация подобна на полар, който на теория трябва да запазва температурата на течността. Аз някакъв смисъл от тази функция не намерих. Самият калъф е шит безобразно - криво и неравномерно. От външната страна има джобче, в което както пишат по повечето сайтове, могат да се поставят хапчета за обеззаразяване на вода.

Това което обаче ме накара да обявя манерката на MFH за абсолютно незаслужаващ си парите аксесоар е това, че при едно завиване на капачката горната част просто изхвърча. Причината за мен е некачествената пластмаса и абсолютно неразчетените улеи на винтовете, които позволяват да се върти поне още около 4 милиметра след като капачката е плътно прилепнала. Точно как се счупи капачката може да се види на снимката. За мен е абсолютно необяснимо как капачка от пластмаса с дебелина повече от 3 милиметра може да се счупи толкова лесно. Единственото логично обяснение е изключително некачествен използван материал.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Не си давайте парите за тази манерка - носи се некомфортно на колан, водата в нея има гаден вкус, а пластмасата, от която е изработен е абсолютен боклук.

1 коментар:

  1. Благодаря за подробния коментар! Със сигурност ще е полезен за много хора като мен, които обмислят купуването на подобен аксесоар...

    ОтговорИзтриване