понеделник, 9 юни 2014 г.

Размисли и страсти: Презервативите и survivalism - а

В предишната статия представих своя градски комплект за оцеляване и при коментирането на статията бях попитан какво пък толкова различно предназначение може да се намери на един презерватив освен прякото му? В днешната статия ще изброя най-често срещаните възможните начини за нетрадиционна употреба на тези латексови изделия:

1. Най -широко приложение кондомите имат като резервоари за пренос на вода. Практиката показва, че оптималното количество, което могат да съберат е между един и два литра. Макар да може и повече, това не е препоръчително, предвид повишеният риск от скъсване. Препоръчва се също така, с цел избягване на скъсване презервативът да се слага в чорап, кърпа или някакъв друг подобен калъф, който би улеснил безопасното носене.

2. Водонепроницаема опаковка за различи вещи на оцеляващия, които следна да се държат сухи - кибрит, оръжие, храна и т.н. Желателно е вещите, които се опаковат да нямат остри ръбове. Известно е също така, че това е било разпространена практика сред моряците през Втората световна война, които предвид възможността във всеки момент да бъдат торпилирани са съхранявали по този начин ценните си вещи и са ги носели в себе си в случай че се наложи да напуснат кораба. Друго популярно приложение на презервативите измислят американските войници във Виетнамската война, където слагат презервативите на булата на току що въведените на въоръжение автоматични пушки М16, за да предпазят дулата от замърсяване. По същата причина при операция "Буря в пустинята" кондомите се поставят на пушките за да попречат на влизането на пясък в дулата.

3. Колкото и да е парадоксално презервативите могат да се използват за палене на огън, както между другото и прозрачните полиетиленови пликове. Не вярвате - в долното видео можете да видите как точно става това. В тази връзка е добре да се въздържате от закупуването на цветни, или релефни презервативи, които да включите в комплектите си за оцеляване. Само за пълното на изложението, без стабилни навици, познания и умения относно разпалките, праханта и последователността за разпалване на огън е много вероятно изобщо да не ви се получи.


4. На следващо място презервативът може да се използва като импровизиран турникет. Не залагайте на тези осигуряващи натурални усещания, а на класически, здрави презервативи с нормална дебелина. Това осигурява необходимата здравина за изброените по-горе приложения.

Още някои тънкости при използването на презервативи в ситуация на оцеляване:

-не измивайте външната смазка, това ще предотврати изсушаването на латекса.
-не дръжте презерватива на слънце - това изключително бързо ще го увреди и направи негоден.
-постарайте се ако го използвате като резервоар да измислите някакъв клапан защото развързването на стегнат възел от латекс е всичко друго, но не и приятно.
- на последно, но не и по важност място, - покажете тази статия на половинката си за да оправдаете носенето на презерватив в портфейла си :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар