Моята мисия

Реших да водя настоящият блог не за друго, а защото не вярвам, че нещата около нас ще бъдат винаги такива каквито ги познаваме. Те ще се променят и при това няма да го направят в положителна посока. Аз не вярвам в устойчивостта на капиталистическото общество, в което всяка финансова криза провокира най-лошото в хората. Това общество е близо до разпадът си по редица причини, а когато то се разпадне и всеки бъде сам за себе си аз искам да съм готов. 

Не вярвам и че държавата ми в лицето на армията и полицията могат да ме защитят от каквато и да е заплаха, вътрешна или външна застрашаваща мен или семейството ми. Вярвам, че защитата и оцеляването на семейството ми е само и единствено мой приоритет, не на държавата, не на армията, не на полицията. Те ако искат могат да помагат, но аз лично не разчитам на тях. Отказвам да живея разчитайки на другиго да осигури спокойствието и сигурността ми.

Не мислете, че съм параноичен. Живея съвсем нормален живот, с що годе прилично по българските стандарти възнаграждение и по възможност избягвам стреса и екстремните преживявания. Нямам мания от преследване, не очаквам зомби апокалипсис и не мисля, че мога да се спася ако метеорит удари къщата ми.

Дали очаквам извънземно нашествие, при което едни лоши извънземни ще ни ползват за роби? Съвсем не - това е научна фантастика. Дали съм сигурен, че робството съществува и в момента и лошите са си от същата планета като мен, приличат на мен и използват парите вместо вериги? По дяволите, твърдо ДА! Дали страната ми се управлява от безотговорни хора, които заради чужди интереси и пари са способни да я вкарат във война? Естествено, само слепец не би го видял. Имам ли доверие на хората в съседните държави, че ме приемат за приятел? Съвсем не. Българинът е забравил войните със съседите през последните 100 години, но те не са го забравили, а съвсем човешко е като се почувстваш силен да потърсиш реванш. А България в момента е слаба, народът не е единен, политиците и медиите са част системата за държане в подчинение и разединение.За това и аз отказвам да се примиря и да чакам бъдещият хаос сложил розовите очила, и невярващ, че светът върви към пропаст.

Знам, че не съм единственият, който мисли така и в настоящият блог ще положа всички  усилия да дам на другите готвещи се максимално подробна информация за екипировка, оръжие и техники за оцеляване във възможните ситуации на разпад на обществото, като по този начин положа основите на общност от подготвящи се хора, които да си бъдат полезни в даден момент.

5 коментара:

 1. "Дали съм сигурен, че робството съществува и в момента и лошите са си от същата планета като мен, приличат на мен и използват парите вместо вериги? По дяволите, твърдо ДА! Дали страната ми се управлява от безотговорни хора, които заради чужди интереси и пари са способни да я вкарат във война? Естествено, само слепец не би го видял. Имам ли доверие на хората в съседните държави, че ме приемат за приятел? Съвсем не."

  Не си единствения ,който мисли така !

  ОтговорИзтриване
 2. Откровенно и точно казано. Браво.

  ОтговорИзтриване
 3. Блога е много полезен. Поздравления.

  ОтговорИзтриване
 4. Полезен, точен, присъединявам се напълно и категорично

  ОтговорИзтриване