сряда, 29 юли 2015 г.

Заточване на нож с длетовиден скос/ chiesel grind

Заточването на длетовиден скос, или както е известен сред англоговорящите chisel grind като техника не се различава особено от точенето на нож с нормално вторично скосяване. За пълнота на изложението следва да се вметне, че ножовете рядко се правят с чист длетовиден скос, а по скоро както е в случая с ножа от клипа с полудлетовиден скос /ако има такова понятие/. Всъщност заточването на длетовиден скос е значително по-лесно от това на традиционния двустранен режещ ръб. Това се дълже на факта, че за да се постигне ъгъл от четиридесет градуса, вместо да се заточи от двете страни по 20 градуса, следва от едната страна да се постигне значително по-висок скос, който пък от своя страна ляга по-лесно и точно върху камъните. Другите тънкости мисля, че съм показал в клипа. Приятно гледане. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар