петък, 19 декември 2014 г.

Основи на сървайвъризма: Ако извършим престъпление

Много хора си мислят, че престъпленията се вършат от едни лоши хора, с криминално мислене, незачитащи закона и нормите на обществото....... Щеше да е чудесно, ако и в действителност беше така. Всъщност една значителна част от престъпленията се вършат от хора, които не са престъпници. Всеки път, когато се качим в автомобила всеки от нас може да убие или рани друг поради грешка на другия, невнимание, разсеяност или по всякаква друга причина. Всеки нормален български мъж, който пожелае да защити себе си или семейството си от пияни, агресивни, дрогирани типове може да се окаже в лапите на закона за престъпления от лека телесна до убийство. И това се случва на практика. Именно нормални водачи на МПС и бащи често извършват престъпления. 

Мислите, че подобно нещо на Вас не може да Ви се случи? Ами тогава няма смисъл да четете изложеното по-долу.

Ако все пак мислите, че нещо такова може да Ви се случи и следва да сте подготвени ще трябва да запомните няколко прости правила:

1. МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛАТО!.
2. ПРОКУРОРЪТ И СЛУЖЕБНИЯТ АДВОКАТ НЕ СА ВИ ПРИЯТЕЛИ!
3. ОПЕРАТИВНИТЕ И РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ПОЛИЦАИ НЕ САМО НЕ СА ВИ ПРИЯТЕЛИ, НО И СЪС 100% СИГУРНОСТ КАКВОТО И ДА ВИ КАЗВАТ ВИ ЛЪЖАТ!
4. ПРИЗНАТ ГРЯХ НЕ Е ГРЯХ Е ЧУДЕСНА ПОГОВОРКА, НО ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ЗАКОНА ТОВА СЪВСЕМ НЕ Е ТАКА!
5. ИМАЙТЕ ПОД РЪКА АДВОКАТ, НА КОЙТО ДА ВЯРВАТЕ И НА КОЙТО ДА СЕ ОБАДИТЕ ВЕДНАГА!  

В случай, че не са Ви хванали на място, а след някое време, след като са посъбрали доказателства Ви призоват /подчетавам призоват с писмена призовка, а не викнат по телефона/ в качеството Ви на свидетел винаги ходете на разпита с адвокат. Съществува и практиката да Ви викнат по телефона. Ако се вържете може да Ви се случат интересни неща, които да доведат до разколебаване из основи на вярата Ви в твърденията на хората от МВР, че "Днешната полиция на бие". Призован в качеството на свидетел Вие сте длъжен да отговаряте на поставените въпроси. Не можете да се ползвате от правата на обвиняемия, който може да не отговаря. Но за това пък винаги можете да отговаряте с "Не помня" и "Не знам".

Щом са ви извикали те много добре знаят, че имате отношения по въпроса. Само се правят, че нищо не знаят. За това и ще се държат престорено приятелски. НО ТЕ НЕ СА ВИ ПРИЯТЕЛИ! Просто искат максимално лесно да си свършат работата. След като не им дадете нищо най-вероятно ще Ви задържат за 24 часа - еѝ така да си припомните. През тези 24 часа запазете мълчание и разговаряйте единствено с адвокат, на който имате доверие. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА СЛУЖЕБНИЯ, КОЙТО МОГАТ ДА ВИ ПРАТЯТ! На него не му пука, плащат му малко и най-вероятно ще се опита да Ви убеди да дадете показания или направо самопризнания. За това мълчите, дори през въпросните часове да се наложи да изтърпите някой и друг "задвратник".

Всъщност дълбокия смисъл на малчанието е, че през първите 24 часа човек е в изключителен стрес - прозовки в полицията или следствието, разпити с някакви гадни меверейци, обиски, затваряне в килия и т.н. Всичко това има за цел да ви пречупи психически още в началото. Говорейки под стрес най-вероятно ще сгрешите. На това и се разчита. ЗА ТОВА МЪЛЧЕТЕ!

Оперативните и разследващите ще Ви блъфират, че имат доказателства и показания на свидетели, че точно Вие сте извършили дадено престъпление. МЪЛЧЕТЕ! Ще се опитат да Ви убедят, че ако си признаете, ще минете по-леко. МЪЛЧЕТЕ! Ще Ви поканят или заплашат да натопите друг човек. МЪЛЧЕТЕ! Всяка една от тези техники има за цел да провокира определена посока на мислене, а именно, че има надежда. Всъщност ако сте извършили дадено престъпление ще си понесете и наказанието, каквото съдът прецени. Ако не сте, това ще стане ясно пак в съда. Не е ваша работа да давате материали на обвинението. Това е работа на разследващите органи и прокуратурата.

Това се базовите познания и навици, които зависят изцяло от оцеляващия индивид. Има още много, но те са в графата адвокатска защита и изискват специализирана подготовка. И за това от момента, в който усетите, че нещата стават дебели изпълнете незабавно препоръката да се обадите на адвоката си. Колкото по-рано се включи той в процеса, толкова по-малки ще бъдат пораженията.

2 коментара:

  1. Търсите адвокат или имате такъв под ръка, ако имате финансовата възможност.
    Мен не ми се е налагало да ползвам услуги от адвокати, но е добре да се спомене с каква сума е добре да разполага човек, за да практикува оцеляване чрез адвокат.

    ОтговорИзтриване
  2. На този въпрос е доста трудно да се отговори доколкото тарифите първо не са твърди, второ за всеки отделен случай в зависимост от спецификата му се изисква различен обем работа. Но паричната част е най-малкия проблем, когато си нагазил в мътната вода. Важно е да преживееш първите 24 - 72 часа, както е при всяко бедствие. :) Най-простият вариант е да разпиташ за читам наказателен адвокат близо до теб, и просто да си запишеш номерът му. Когато работата стане дебела просто се обаждаш по телефона, обясняваш набързо ситуацията и заявяваш, че искаш да го наемеш след като уточните възнаграждението му. Ако по някаква причина не може да се ангажира с проблема, го питата за колега, който да поеме случая.

    ОтговорИзтриване