събота, 25 април 2015 г.

Мултитул Paul Chen Multi Tasker

Един наистина интересен представител на мултитуловете е и днес представяния от мен многофункционелен инструмент Paul Chen Multi Tasker дистрибутиран от китайската фирма Hanwei Макар да носи името на китайския производител на ножове, инструментът не се произвежда от Пол Чен, а той отговаря за разпространението му. Всъщност модела Multi Tasker за пръв път излиза продаван от фирмата Fiskars - известетен в миналото скандинавски производител на ножове и други режещи инструменти понастоящем загубил от репутацията си поради изнасяне на производството в страната на Жълтия император. Толкова за историята.

Всъщност това, което ме впечатли в този инструмент беше наличието на мощни ножици, които по моята логика могат да бъдат от значително по-голяма полза, в сравнение с клещите, доколкото в подобна ситуация е по-вероятно да се налага разрушаване на различни прегради, като огради, рязане на кабели /които не са под напрежение/ и разни други твърди и здрави материали. Моделът си има и клещи, които са си очевидно копирани от тези на Victorinox. Не на последно място от значение беше и цената на Paul Chen Multi Tasker, която в момента е около 30 лева.

И така, какво всъщност получаваме срещу своите 30 лева? На първо място отлично качество на сглобката, което по никакъв начин не отстъпва на по-скъпите и маркови мултитулове. На второ място абсолютно достътъчен набор от функции - ножици, клещи, нож, трион, пила, филипс и плоски отвертки, отварачки за консерви и букилки, възможност за носене на джоба или колана посредством монтирания клипс. Като заключение на много добра цена, получаваме един достатъчно качествен инструмент, който е изключение от общоприетото правило, че всичко китайско е евтино и некачествено. Дали препоръчвам инструмента Paul Chen Multi Tasker ? Препоръчвам го - с двете ръце! :) Повече за мултитула можете да видите във видеопредтавянето. И не забравяйте ако видеото Ви е харесало да му сложите един Like ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар