неделя, 7 декември 2014 г.

Раница Mil Tek 20 литра

В днешното ревю ще представя един продукт на уж немската фирма Mil Tek, само и само да спестя на много хора разочарованието, което аз изпитах от ползването на продукт на тази явно съвсем китайска фирма. Малко предистория - раницата Mil Tek я имам от времето, когато командосерията ме тресеше здраво и исках тактическа раница с MOLLE окачване. Но това беше отдавна. По ред причини никога не ми се беше налагало да я ползвам, но стана така, че раницата ми за лов сдаде багажа и трябва да я вкарам в употреба. Та така въпросната раница беше зачислена за ловна към края на миналия сезон.

За има няма 4 месеца ползване, същата се разши при това невъзвратимо и се приведе в
състояние на пълна неизползваемост. Тук е мястото да посоча какво точно е било ползването - носене около 2 километра до джипа, возене в багажника, вадене за обяд, носене обратно до вкъщи, пак около 2 километра. И това около 20-тина пъти. Стандартното и зареждане е брадвичка, литър или два вода, храна, сухи чорапи и блуза - около 5 килограма сумарно. И така от това никакво по моите представи ползване раницата се разпра брутално на единия джоб и в района на свързването на презрамките с останалата част.

След останалите и недостатъци могат да бъдат посочени:
- малката вместимост на джобовете
- некачественото импрегниране, състоящо се в някаква гумирана тъкан, която се рони и пълни раницата с боклуци.
- тесните презрамки, които я правят подходяща за деца, но не и за възрастни хора
- като цяло изключително ниското качество на изработка, което може да се види наримар в нееднаквите по ширина отвори на MOLLE лентите, в които далеч не всеки модулен джоб, може да бъде поставен, без да се правят разни гимнастики.

Заключение:Некачествен продукт, който всячески съветвам да бъде избягван при избор на екипировка за оцеляване, лов или туризъм. Изключително недомислен дизайн, ниско качество на използваните материали и изработката. Но все пак има и нещо позитивно - както се вижда и от снимките в раницата има редица външни крепежи, катарами, MOLLE ленти, които могат да бъдат свалени и използвани като допълнения към раницата ми, която в момента използвам основна за туризъм, а именно - Helicon Tex Ratel. Това е и единствената причина Mil Tek - а да не е заминал директно за коша. Предстои му цялостно разшиване на полезните части, след което с радост ще се освободя от присъствието и.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ ПО ТЕМАТА:

Няма коментари:

Публикуване на коментар